Adana’da 4 gün önce yürüyüş yapmak için evden çıkıp bir daha dönmeyen 86 yaşındaki adamı akrabaları WhatsApp üzerinden grup kurarak ararken cesedini Seyhan Nehrinde buldular.
Konuya ilişkin alınan bilgiye göre Adana’nın Yüreğir ilçesine bağlı Levent Mahallesi'nde yaşayan Alzheimer hastası 8 çocuk babası 86 yaşındaki Paşa Polat, 26 Şubat Cuma günü sabah saatlerinde yürüyüş yapmak için evinden çıktı.
Yaşlı adamdan akrabaları bir daha haber alamadı. Bu nedenle polise başvuran çocukları ve akrabaları bir taraftan da kendileri yaşlı adamı aramaya başladı.
Seyhan Mahallesi'nde görüldüğü ihbarı üzerine mahalleye giden Polat´ın kızı İnci Barut (42), çevredeki iş yerine ait güvenlik kamerasını izleyerek görüntülerdeki kişinin babası olduğunu tespit etti.
Seyhan Mahallesi'nde arama yapan Polat´ın yeğenleri ve çocukları WhatsApp üzerinden Ağa Amca Arama isminde grup kurdu. Yakınları, geniş bir alanda anlık konum paylaşarak aramaya devam etti.
Polat’ın yeğeni Umut Polat bu sabah saatlerinden itibaren Seyhan Nehri kıyısında amcasını aramaya başladı. Umut Polat öğle saatlerinde amcasını Seyhan Nehrinde ölü olarak bularak polise ve yakınlarına haber verdi.
Yaşlı adamın cansız bedeni otopsi için adli tıp kurumu morguna kaldırıldı.